петак, 14. октобар 2016.

Šta čitaju mladi. Kako se osloboditi treme pred ispit. U čemu je smisao života? Metode joga meditacije. Kako psihički ojačati? Gnoghi Seauton. Metode meditacije. Duhovna hrana. Kako pronaći smisao života? Tehnika samoizlečenja. Knjiga o kojoj se priča. Knjiga o kojoj se govori. Indijska meditacija. Psihička priprema sportista. Psihičke vežbe sportista. Kako ser leči neuroza? Kako pronaći gurua? Tehnika transcedentalne meditacije. Kako da se izlečim od depresije? Islamska filozofija. Kako napredovati u životu, ljubavi? Kako postati uspešan u poslu? Kako se postaje šampion? Šta da čitam? Kako se koncentrisati na učenje? Upoznaj sebe. Upoznaj samog sebe. Najčitanija knjiga u Srbiji 2017. Najprodavanija knjiga u Srbij 2017. Knjiga o spoznaji. Najčitanija knjiga u Republici Srpskoj 2017. Najčitanija knjiga 2017. Knjiga koja se najviše čita. Najtiražnija knjiga u Srbiji 2017. Hit knjiga u Srbiji 2017. Knjiga bestseler u Srbiji. Naj knjiga u Srbiji. Hit knjiga u Srbiji 2017. Spoznaj sebe. Spoznaj samog sebe. Upoznaj sebe. Knjiga koja se najviše prodaje. Knjiga koju čitaju intelektualci. Knjiga za rad na sebi. Kako se postaje alhemičar? Kako pobediti strah od letenja? Kako ulepšati život? Kako postići bračnu harmoniju? Kako postići harmoniju u ljubavi. Duhovni citati. Duhovni razvoj. Lični razvoj mrogram. Snaga ljudske psihe. Kako pobediti neodlučnost. Kako pobediti depresiju? Filozofija budizma. Koju knjigu da kupim? Koju knjigu da kupim za poklon? Šta čitaju mladi? Šta čitaju student? Šta čitaju intelektualci? Kako ulepštai sopstveni život? Lečenje mislima. Kako postići harmoniju u seksu? Duhovni preobražaj. Lični razvoj. Kako pronaći sebe? Snaga čovekove psihe. Kako da uspem u životu? Kako pobediti strahove? Kako pobediti anksioznost? Filozofija hrišćanstva. Koju knjigu da kupim na poklon? Šta čitaju učenici? Knjiga o kojoj se priča. Indijska joga meditacija. Knjige o kojima se govori. Kako se postaje alhemičar. Umom do uspeha. Kako uspeti u životu. Kako da dobijem ono što želim? Kako uživati u životu. Život bez ograničenja. Spoznaja! Kako se postaje dama? Lečenje mislima na daljinu. Kako psiha utiče na telo. Kako prevazići samu sebe? Kako postići opuštenost? Kako se meditira? Koncentracija I kako je postići? Kako da upoznam svoju prirodu? Kako pobediti strah? Kako postati srećna osoba? Kako postati ostvarena osoba? Knjiga o učenju.





Za sva pitanja u vezi onoga što piše u knjizi, obratite se na mejl
butterflyman001@gmail.com


SVI ODGOVORI I POMOĆ SVAKE VRSTE JE BESPLATNA.

PITATE SE ZAŠTO:

1. Zato što izdavač "Imperija knjiga" Kragujevac knjige ne prodaje u knjižarama, već na tezgama, po ulicama svih naselja, osim Beograda,
2. Zato što knjige tog izdavača mogu da kupe i stanovnici svih mesta Republike Srske,
3. Zato što do stotine i stotine naslova mogu da dođu stanovnici Ljiga, Babušnice, Ruskog Krstura, Surdulice .... mesta u kojima nema knjižara koje prodaju knjige,
5. Zato što se knjige prodaju po 100 i 200 dinara,
6. Za ovu knjigu honorara su se odrekli i autor i Izdavač, kako bi je što više približili čitaocima.
7. Zašto je najčitanija proverite,
8. Ako se spremni uđite i vi u trku sa autorom i "Imperija knjigom".






Oni maloga znanja ne mogu
razumeti one velikog znanja,
oni kratkoga života ne mogu
razumeti dugovečne,veliku tajnu,
koja krije umeće spoznaje samoga sebe.
Stara Kineska mudrost

              

                         Ogolite sebe pred sobom



Neću vas pitati kada ste sami sebe pogledali (nekritički) u ogledalu. To je najjednostavniji način posmatranja sebe, iako  u zavisnosti  od pola i uzrasta namerno i po nekoliko puta dnevno proverite svoj izgled u ogledalima, čistim izlozima  prodavnica, ili u očima ljudi koje srećete. Uvek tražite na sebi ili potvrdu onoga što volite da posedujete, ili ,,mane“ čiji napredak pomno pratite.
Važnije vam je kako vas vidi ,,onaj iz ogledala“. ,,Taj“, ne zaboravite, neprestano posmatra kako bi pronašao mane u vašem izgledu. Jer ,,Taj“  ste uvek vi sami. Zapravo onaj nezadovoljni deo vas, koji vidi samo mane.
Često me pitaju oni koji sami sebe opisuju nezadovoljnima, očekujujuići savet šta da rade. Odgovaram im, posmatrajte se u  čistim izlozima prodavnica cveća i dečijih igračaka. Ako tu ne ,,vidite“ ono što želite,  glasno kažete sebi:

                                        Želim da ogolim sebe pred sobom.  
 
 

Čak i ako to ponovite sami sebi stotinu puta, biće bez efekta ako u vama nema istinske volje za tako nečim, jer će te reči biti identične šminki koja sakriva bore i to samo na velikoj daljini, ali ovoga puta  sakritće od vas samih kompletnu individualnost, zato ponovite sebi, ali krajnje iskreno:

                                 Ne napušta me volja da  potpuno ogolim sebe pred sobom.*


Ma koliko sve to izgledalo jednostavno, uspeh izostaje sve dok ne budete iskreno ponavljali,  sve dotle dok ne postane sastavni deo vaše individue. Osetićete sami kada se to desi. Nekada sa samo jednim, ili par ponavljanja, postaćete svesni ogromne snage koja ulazi u vas, a nekada ćete osetiti potrebu za desetinama izgovaranja, sve jedno, da li ujutru kada se probudite u krevetu, ili dok u kupatilu gledate u oči, ili u bilo kom trenu tokom dana kada osetite potrebu za olakšanjem, ili dobijanjem dodatne motivacije i moći. Tako se veoma lako se otkriva ogromna snaga koja se nalazi u vašoj podsvesti i zato je potrebna skromnost  i nesebičnost. (Ovde sam rekao snage, a ne lepote, zapravo nije ni snaga prava reč, već energija, ali o tome kasnije.)
            Ja vam ne savetujem da odmah sa svih strana pogledate svoje nago telo u velikom ogledalu, ali to će se desiti samo od sebe kako budete išli u samoupoznavanju. Sami pred sobom ništa ne krijte, jer ništa se i ne može sakriti, potiskivaćete neke činjenice „ubeđujući sebe kako ih ne primećujete u stvarnosti“, tešićete se kako ,,njih ne otkriva okolina“, uz laž ,,zaboraviću ja to“, a zapravo  mislićete i dalje kako vam je nos prevelik, kako bore na vašem vratu svi vide, ili da vam se kosa proredila, jer jednom kada uđu u nas, ostaju tu sve dok ne prihvatimo činenice na koje se odnose kao svoju posebnost.
Izlaz je samo jedan jedini. Priznajte sve to sami sebi i onda odlučite gde sa „tim“ u  sklopu  svoje  ličnosti. U svakom slučaju tamo  gde  će  najmanje  da  vam smeta. Sa druge strane sve ono što je pozitivno, mora naći odgovarajuće mesto kako bi vam u svakom momentu ,,bilo pri ruci“, a drugima od pomoći.

 Bilo da sebe smatramo uspešnim, ili ne, svi imamo svoje prodavce pomorandži koji nam svaki put među one lepe, koje želimo da kupimo, ubace po jednu trulu i mi to u cilju ,,nezameranja“ prećutimo, ili imamo susedovu decu koja prave noću tokom vikenda bučne žurke, protiv kojih ni jastuk preko glave, niti najjača  doza  tableta za spavanje ne pomaže,  ili imamo rukovodioca u firmi koji nam uvek daje prekovremene zadatke, zato što smo smo mi ,,ta osoba od poverenja“, ali koja nikada ne dobije nikakvu nagradu, jer je i ne tražimo, ili još hiljadu sličnih stvari.
           Mane i loši postupci koje smo u potpunosti sagledali, isključivo služe, ne da nas dodatno opterete, nego da bi ih „složili“ po veličini, snazi delovanju na nas, po količini štete koju nam nanose i počeli da ih se oslobađamo.    
             Već imate dovoljno životnog ¸¸puta“ iza sebe da biste utvrdili kako se može krenuti pravcem upoznavanja sopstvene moći. Zapravo svako ko krene ka sagledavanju sebe, započinje procenu i potvđivanje svojih moći, napuštanjući istovremeno uloge žrtve.
______________________

*Trudio sam se kod sugestije da budu ,,neutralne“, pogodne i za ženski i za muški rod. Prim. aut.




Нема коментара:

Постави коментар